skip to Main Content
Bozhidarka Yordanova
Божидарка Йорданова
Учредител и Председател

По образование аз съм моден дизайнер, a през 2007 година стартирах собствен бизнес в сферата на планиране и организиране на елегантни събития от личен и корпоративен характер.

Създадох Фондация САРРА през 2017 година, водена от вътрешният си стремеж да служа на жени от уязвими групи в България, като ги съпровождам през целия път на трансформацията им до пълното им израстване за живот в стабилност и независимост чрез поставяне на фокус върху мечтите в сърцата им. САРРА е важна за мен, поради собствената ми история, която не е много по-различна от тази на жените, на които помагаме в организацията ни. Това е пътуване, което се основава до голяма степен на собствения ми опит с домашно насилие, след което бях оставена да отгледам детето си като самотна майка.

Аз съм Председател на фондацията и част от задълженията ми в нея са да изготвям, приемам и следя за прилагането на вътрешни актове, да подготвям и внасям в Настоятелството проекти, доклади и отчети за дейността ни. Аз определям редът и организирам извършването на активностите на САРРА и нося отговорност за това пред Настоятелството ѝ. Моя отговорност е и назначаването на персонал в съответствие с решенията на върховния колективен орган, като организирам, ръководя и контролирам тяхната работа. Участвам и във фондонабиранията. Аз съм и лицето, което представлява Фондацията в отношенията ѝ с трети лица.

Благовеста Куличева
Член на Настоятелството

Завършила съм специалност Международни икономически отношения, магистърска степен. Дълги години съм работила към неправителствена организация като административен служител, а впоследствие като сътрудник във външнотърговски отдел на друга компания.

Когато Бо ми предложи да стана част от екипа на Фондация САРРА, приех с радост и бях наистина вдъхновена, защото постоянно виждам около себе си много наранени хора и по-специално – жени. Мои приятелки и познати са преминали и преминават през депресии, паник атаки, наранявания, опити за самоубийство… Като майка на две деца, искам наистина да видя колкото се може повече жени, освободени от нараняванията, през които са преминали и намерили надежда, подслон, подкрепа и утеха. Вярвам, че това е възможно с общи усилия, фокус и професионална намеса! Но на първо място – чрез безусловна любов, приемане, разбиране и подкрепа!

Аз съм член на настоятелството на Фондацията от създаването ѝ през 2017 г.

Valentina Ivanova
Валентина Иванова
Член на Настоятелството

Аз съм маркетинг и PR специалист по професия и от 9 години работя в сферата на онлайн маркетинга. Обичам да общувам и да влизам в обувките на другия, да търся нестандартни решения на проблемите. В работата и живота ми съм движена от вътрешния си стремеж да помагам на ближния. Склонна съм към перфекционизъм, а истината, етиката и християнския морал са моите рамки на работа. Професионалният ми опит е богат и ми е позволил да се докосна до директния маркетинг, прес, радио и ТВ рекламата, координиране на проекти, разработване на маркетингови кампании и проучвания на пазара, копирайт за онлайн медии, анализ на качество и ефективност, както и бизнес консултиране, и др.

Още от първата ни среща с Бо открихме общи идеи и цели. С времето разбирам колко огромна е нуждата на всички жени, включително и моята, да бъдат уверени в себе си, да знаят как да се справят с емоционалните наранявания, стреса и напрежението, които ни заобикалят в семейството и работата.

Осъзнавам, че надежда, пример и конкретни идеи за преодоляване на проблемите си можем да получим адекватно единствено от други, които вече са преминали по този път и са се преборили. Желанието ми да споделя своя опит и да бъда глас на надежда и насърчение за други жени е водещото в участието ми в екипа на Фондация САРРА. Вярвам, че чрез личен пример и подкрепа заедно можем да изградим щастливи семейства и да се наслаждаваме на всеки един ден от живота! Участвам от създаването на организацията и съм член на Настоятелството ѝ от 2017 година насам.

Албена Василева
Счетоводител

Магистър съм по счетоводство и стопански контрол, Трудова и организационна психология.

Аз съм финансов и кредитен консултант с над 15-годишен опит във финансовата сфера.

Заемала съм различни търговски и мениджърски позиции във водеща търговска банка за над 13 години, а от близо 3 години имам собствен бизнес в областта на финансовото консултиране и обслужване, консултант за “Employee Assistant Program” на OPTUM.

Професионалното ми любопитство не се изчерпва само с финанси, огромна част от вниманието ми е привлечено от хората, в техните професионални роли. Участвам в проекти за провеждане на обучения за обучители, оценка на персонала в “Assessment centers”, Обучения за продажби.

Харесва ми да попадам в нови професионални и социални среди, да срещам нови хора и предизвикателства, да чета, да прекарвам време със семейството и кученцето си – Джери.

Денят ми е пълноценен, когато съм научила поне едно (дори и малко) ново нещо, което до момента не съм знаела.

Станете член на екипа

Винаги сме отворени за прием на нови членове в нашето сплотено, креативно и иновативно семейство!

Ако мечтаете да живеете в едно по-пълноценно общество в България, желаете да участвате в промяната на сегашното и следващите поколения, и да сте в помощ на мисията ни в САРРА в подкрепата на жени от уязвими групи, може да следите за новоотворени работни позиции или се чувствайте свободни да попълните контактната форма по-долу:

    * Фондация САРРА не допуска пряка или непряка дискриминация в процеса на подбор, основана на етнос, пол, раса, възраст, политически убеждения, семейно и материално положение.

    Back To Top