skip to Main Content

Мими и нейната история

Мими е майка на три деца и жена, която на два пъти остава без подкрепата на бащите в отглеждането на децата си. И двете си връзки тя изгражда с любов, влага огромно доверие в партньорите си и търси, и очаква грижа, подкрепа, емоционална ангажираност към децата. Когато вторият ѝ съпруг я напуска бременна с третото дете, тя се озовава без финанси и на улицата. Днес Мими е преминала през отчаяние, разочарование, страх, самота, тревожност, но и през решението да се изправи, да потърси помощ и подкрепа. Така тя се срещна с нас в САРРА и стана една от жените, които Фондацията ни подкрепя.

Нашата подкрепа

По време на нашето познанство с Мими, тя разви своите умения за работа с компютър, премина през индивидуална програма за бизнес обучение и развитие, получи професионална психологическа помощ. В трудните финансови моменти беше подкрепена чрез хуманитарна помощ.
Не след дълго, Мими сподели за своя мечта, нещо, което я е привличало, но е мислила за него като за недостижимо, трудно и твърде сложно за майка, която отглежда трите си деца сама. Вероятно би било така, но в лицето на екипа ни, тя има не само подкрепа, но и насърчаване, мотивиране и менторство. Така мечтата на Мими започва все повече да приема своя облик и да се превръща в бизнес план.

Персонализиран проект

Проектът на Мими – “Сандвичи за всеки”

Проектът “Сандвичи за всеки” е замислен като стрийт фууд фургон, в който Мими приготвя по нейни авторски рецепти специални сандвичи. Идеята за малък собствен бизнес е това, което ще даде на Мими прехрана за нея и децата ѝ, като собственик тя ще разполага с гъвкаво работно време, спокойствие и сигурност, че няма да бъде съкратена заради отсъствия покрай грижите за най-малкия член на семейството, ще има редовни здравни и социални осигуровки, които сама ще внася за себе си.

“Сандвичи за всеки” ще бъде специално място, на което хората ще могат да се насладят на авторски специални сандвичи, похапвайки на крак или взимайки за вкъщи. Мястото ще привлича с вкусове и аромати на сандвичи, запечени до златисто, със сочно филе или препечен бекон, с разтопено сирене, хрупкави краставички, пържени картофки или съвсем неочаквани гарнитури и сосове. Любовта към вкусната храна носи на Мими и усещане за дом, уют и сигурност. Това е и нейното послание към хората и бъдещите клиенти на “Сандвичи за всеки”, които ще срещат грижата и доброто отношение, бързайки за работа сутрин, прибирайки се изморени вечер или просто … когато са гладни и имат нужда някой да им приготви нещо набързо, но и „специално”.

За да може да реализира мечтата си, Мими влага усърдие и последователност в подготовката и изработването на своя бизнес план – прави проучване за разрешителни, вид и цени на оборудване, първоначални инвестиции, разработване на авторски рецепти.

Дарете

Подкрепете Мими и развитието ѝ в проект “Сандвичи за всеки”

В основата на нашите мисия и цели е заложена подкрепата в безпрепятственото завръщане към нормален социален живот, развитието и независимостта на жени, претърпели насилие, преминали през зависимости към алкохол, наркотици, затвор, трафик на хора, самотно майчинство и др.

Чрез бутона по-долу, вие също можете да допринесете за реализирането на проекта на Мими – “Сандвичи за всеки”, присъединявайки се към хората, които подкрепят и насърчават усилията ѝ да бъде отговорна, силна и грижовна жена. В основание за превод ви молим да упоменете името на проекта “Сандвичи за всеки”.

Ако смятате, че това не е правилния начин да окажете подкрепа, но искате да допринесете, можете да се свържете директно с нас на имейл адрес office@sarra.bg, за да обсъдим Вашите идеи и предложения за помощ.

Back To Top